Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocona hnali vpřed fanoušci

Ocona hnali vpřed fanoušci

Force India: Potřetí konec ve druhé fázi

Teprve potřetí v sezoně se jezdcům Force Indie stalo, že ani jeden z jezdců nepostoupil do třetí části kvalifikace. Dlužno ovšem dodat, že zejména Estebanu Oconovi (11. místo) unikl postup jen o vlásek.

Ovšem i tak není jeho výchozí pozice před zítřejším závodem nijak špatná. To ostatně dokládá i v podstatě pozitivní hodnocení kvalifikace z jeho úst: „Jsem trochu zklamaný, že se jsem nepostoupil mezi posledních deset, bylo to opravdu velmi těsné. Ale mám velkou radost z toho, kam jsme se posunuli po nevalném pátku. Podařilo se nám trochu vylepšit vůz a najít dobré vyvážení. Jedenáctá pozice na startu znamená, že budeme mít pro závod volný výběr pneumatik. Zítra může být velice horko, nebo také bude pršet. Osobně bych přivítal cokoli, co by zamíchalo pořadím, pokud to strategicky zvládneme. Musím poděkovat fanouškům za podporu. Viděl jsem, kolik jich tady je, a je to dobrý pocit jezdit na domácí půdě.

Esteban Ocon si vychutnává závod před domácím publikem

Týmový kolega Sergio Pérez (13. místo) je naopak přesvědčen, že výsledek mohl být lepší: „Nemám dojem, že jsme dnes podali maximální výkon. Mohli jsme být mnohem výš na startovním roštu. Na konci druhé části kvalifikace jsme očekávali déšť. Proto jsem vyjel poměrně brzy, jenže trať se potom zlepšila. Musíme získat na zítra dobrou předpověď počasí, protože případný déšť by nám otevřel nové možnosti. Trať může být na mokru velmi ošidná, ale zároveň rychle osychá, jak jsme dnes viděli.“