Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel by potřeboval zázračné kolo

Vettel by potřeboval zázračné kolo

Ferrari: Mercedes je ve vývoji před námi

Byl jediným, kdo dokázal s mercedesy držet krok. Ale nic víc. Sebastian Vettel (3. místo) sám nejlépe ví, že na pole position to dnes nebylo.

Musel by to být zcela mimořádný výkon, a ještě by to asi nestačilo. Myslím si, že jsem už neměl skoro žádnou rezervu, jenže Valtteri byl v nějaké jiné dimenzi. Pro závod máme ale slušnou výchozí pozici,“ je přesvědčen.

Čtyřnásobný mistr světa se zamyslel i nad tím, proč zatím dokáže stříbrné šípy občas porazit, ale ne stabilně porážet. „Zase přivezli nějaké nové díly. My v zásadě máme k dispozici totéž, co před týdnem. Vytvořili jsme svůj vlastní plán inovací a ze všech sil se ho snažíme splnit. Chceme, aby naše auto bylo rychlejší. To je ale nikdy nekončící úkol. V obou posledních kvalifikacích měl Mercedes mírně navrch. To musíme změnit,“ netají odhodlání. „V závodě máme ale výbornou rychlost. Tam už jsme ztrátu prakticky smazali.

 

Kimi Räikkönen vyjede do velké ceny ze druhé řady

 

Tradičně lakonická byla zpověď Kimiho Räikkönena (4. místo): „Očekával jsem, že rozdíly budou minimální, a to se potvrdilo. Okruh je hodně krátký. Je tu minimum pasáží, kde můžete něco získat. Spielberg (jiný název pro Red Bull Ring podle blízké obce) je v tom jedinečný.“ Na dotaz, zda ho překvapila forma Haasu, odpověděl vyčerpávajícím způsobem: „Ne.“

Po skončení kvalifikace byl zveřejněn verdikt sportovních komisařů. Vettel byl odsunut na roštu zítřejší velké ceny o tři místa vzad. Během kvalifikace si počínal nebezpečně a při pomalé jízdě donutil neopatrným manévrem Carlose Sainze opustit trať. Závod tak začne ze šestého stání na startu.