Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean si v závěru kvalifikace mohl pohrát

Grosjean si v závěru kvalifikace mohl pohrát

Haas: Oslava padesátého startu

Haas by chtěl navázat na výborný výsledek z Francie a položil k tomu dobrý základ. V kvalifikaci se podruhé za sebou oba jezdci probojovali do první desítky. Dosáhli druhého nejlepšího postavení na startu v sezoně a vyhlížejí další body.

Romain Grosjean (6. místo) vyrovnal dosud nejlepší týmový výsledek v kvalifikaci. Předtím ho získali oba jezdci jednou loni a Kevin Magnussen také letos v Austrálii. Byla to tedy pěkná oslava vstupu týmu Haas do jubilejní padesáté velké ceny F1. Francouzovi se dařilo od začátku, protože v první části kvalifikace byl čtvrtý, a to byl dosud nejlepší týmový výsledek v této fázi souboje s časem. Ve druhé části byl šestý, když svůj čas vylepšil téměř o dvě desetiny vteřiny.

Byla to fakt dobrá kvalifikace,“ radoval se Romain Grosjean. „Udělali jsme dobrou práci na nastavení auta a v průběhu víkendu jsme přidávali na rychlosti. Jsem moc rád, že jsme to dotáhli do třetí části kvalifikace a v té druhé použili jenom jednu sadu gum. Znamenalo to, že jsme měli v třetí části volnější ruce a mohli si pohrát. S autem jsem byl spokojený. Probíhalo to velmi dobře a vyvážení bylo skvělé. Doufal jsem, že se udržíme na čtvrté pozici. Říkal jsem si, ať to vydrží. Pravda je, že jiné stáje jsou rychlejší, ale jsem velmi hrdý, že jsem se umístil mezi oběma red bully, a taky jsem rád, že Kevin je osmý. Oba jsme v první polovině startovního pole. Doufám, že výsledkem budou nějaké body.

 

Kevin Magnussen obsadil v kvalifikaci pěkné osmé místo

 

Kevin Magnussen (8. místo) byl po celou kvalifikaci jen nepatrně pomalejší a také on byl s výsledkem plně spokojený. „Myslím, že tým udělal na autě kus práce, protože bylo dost dobré. Romain zajel výborné kolo a celý den jsme byli rychlí. Šesté a osmé místo na zítřejším startu jsou podle mě hodně dobrá výchozí pozice. Uvidíme, jak to půjde v neděli. Ve včerejším druhém volném tréninku jsme byli v dlouhých pasážích dost rychlí. Vezmeme si tolik bodů, kolik to jen půjde. Už je potřebujeme,“ říkal Dán při pohledu do výsledků.