Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Oslava padesáté velké ceny se vydařila

Oslava padesáté velké ceny se vydařila

Haas: Radost z nejlepšího závodu

Nic víc si Američané nemohli přát. Padesátý závod ve F1 oslavili nejlepším postavením na startu i nejlepším výsledkem v krátké historii týmu. S přispěním problémů soupeřů vytěžili obrovský bodový příděl a posunuli se na páté místo v Poháru konstruktérů.

Čtvrté místo v cíli Romaina Grosjeana je nejlepším umístěním v tříleté historii týmu. Nikdy dřív stáj nezískala tolik bodů v jednom závodě a letos poprvé bodovali zároveň oba jezdci. Podařilo se tedy zhodnotit výborný výkon z kvalifikace.

Čtvrté a páté místo je dobrý a zasloužený výsledek. Je to neuvěřitelné. Zrovna při naší padesáté účasti ve velké ceně,“ hodnotil závod Romain Grosjean (4. místo). „Celý víkend jsme odváděli úžasnou práci. V závodě jsme měli trochu štěstí, že ho nedokončily mercedesy, ale celkově to byl skvělý víkend a můžeme na něm stavět. Pořád ještě máme tu a tam co zlepšovat, ale jsem rád, že se nám podařilo vydržet dlouho bez přezutí. Posledních dvacet kol to nebyl žádný med – na zadních pneumatikách naskákaly puchýře. Bál jsem se, že každou chvíli prasknou. Jsem šťastný, že jsme to zvládli a dojeli na čtvrtém a pátém místě.

 

Čtyři prsty Romaina Grosjeana znamenají skvělé čtvrté místo

 

Kevin Magnussen (5. místo) na jeho názor navázal: „Vůbec jsem nečekal, že se budeme ucházet o umístění do pátého místa. Nakonec máme v první pětici obě auta. Od stáje to je senzační výkon a na celý tým jsem hrdý. Potýkali jsme se s puchýřováním, a to celou dobu, co jsme jeli na měkkých gumách. Puchýře byly dost rozsáhlé. Snažil jsem se to minimalizovat, tím pádem jsem se vystavil tlaku zezadu, a proto jsem musel přidat. Ale jinak to pro mě byl dobrý závod. Tenhle víkend jsme ukázali, že máme dobré auto. Vlastně nejen tenhle víkend. Celou sezonu se prokazuje, že vůz je schopný konkurovat.

 

Kevin Magnussen projíždí cílem na pátém místě