Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Magnussen měl pocit, že jede v dešti

Magnussen měl pocit, že jede v dešti

Trápení Haasu s pneumatikami nebere konce

Jen chvilku hořela naděje týmu Haas na úspěch ve VC Rakouska. To, když si Kevin Magnussen vyjel pátou příčku v kvalifikaci. Jenže v závodě zapadl on i jeho kolega Romain Grosjean znovu do starých kolejí.

Příčina fiaska je pořád stejná. Nedaří se optimálně zahřát pneumatiky, a to ani v takovém vedru, jaké panovalo na Red Bull Ringu. Vozům pak chybí potřebná přilnavost a výkon se nedostatečně přenáší na vozovku.

Kevin měl v prvním kole dojem, že prší,“ trefně poznamenal Grosjean. „Postrádali jsme jakoukoliv přilnavost, vpředu i vzadu. Prali jsme se s tím, auto bylo navíc špatně vyvážené. V Le Castelletu bylo v tomto ohledu v pořádku, ale tady jsme zůstali zoufale pomalí.

Achillovou patou Haasu jsou v tomto roce pneumatiky

Grosjean nakonec dokončil závod jako šestnáctý, Magnussen dokonce až devatenáctý za jedním z williamsů (ovšem po penalizaci za špatné postavení na startu). „Potřebujeme dělat pokroky, pochopit, o co jde. Máme pár nápadů, jenže všechno potřebuje čas. Naším úkolem jako jezdců je být trpěliví a tlumočit technikům co nejvíce pocitů z vozu. Momentálně jsme ale opravdu ve velkém průšvihu,“ přiznal Grosjean. „Pár kol je dobrých, pár mizerných. Jednou je monopost nedotáčivý, vzápětí přetáčivý… Těžko pak k němu můžete mít důvěru.