Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Strollovi chyběly k lepšímu času pneumatiky

Strollovi chyběly k lepšímu času pneumatiky

Williams: Zlepšení proti Francii

Williams je letos zvyklý radovat se i z nepatrného pokroku. Podobné to bylo i v Rakousku. Informace z pátečních tréninků se promítly do několika změn, které byly prospěšné. Přispěly lepšímu vyvážení a stabilitě vozu. Proti Francii došlo ke zlepšení.

Lance Stroll (15. místo) dokonce postoupil do druhé fáze kvalifikace. Pozvolna se zlepšoval a odvedl dobru práci. „Jsem moc rád, že jsem v kvalifikaci postoupil do druhé části. Když se ohlédnu a zamyslím nad tím, případně se dalo dokázat ještě víc. Měli jsme totiž k dispozici jenom jednu sadu pneumatik, protože jsme v první části použili tři. To jsme samozřejmě neplánovali. Jenže tentokrát jsme chtěli do první části dát všechny síly. V druhé části se to proměnilo v naši nevýhodu. Trochu jsme v ní postrádali správné vyvážení. Jak se mezitím dráha zlepšila, mohli jsme podle mě zřejmě zvýšit tlak na předním křídle. Pak bychom nejspíš skončili o několik míst výš,“ hodnotil výsledek kvalifikace mladý Kanaďan.

Lance Stroll považuje za velký úspěch postup do druhé fáze kvalifikace

Sergej Sirotkin (18. místo) měl smůlu, protože jeho rozhodující kolo na konci první fáze kvalifikace přerušily žluté praporky. Pod dojmem této nevyužité šance tvrdil: „Kvalifikace mě zklamala. Myslím, že to byl jeden z případů, kdy jsme se mohli od tréninku zlepšit, připravit vůz lépe, a ještě ho v průběhu kvalifikace vylepšovat. Měli jsme dostatečnou rychlost, abychom i přes drobné rezervy postoupili do druhé části, ale v kole hned po výjezdu z boxů mě hodně zpomalil provoz na dráze. Navzdory tomu jsem dokázal svůj čas v první půlce kola zlepšit. Pak už vlály žluté vlajky. Když zmizely, museli jsme kolo přerušit, protože jsem měl před sebou hodně aut. Když zvážím vyhlídky na zítřek, rychlost v dlouhých jízdách v druhém volném tréninku se ukázala jako slibná. Takže do závodu půjdu s odhodláním.

Sergeje Sirotkina přibrzdily v rozhodujícím kole žluté praporky