Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stroll slyšel zase tu starou písničku

Stroll slyšel zase tu starou písničku

Williams: Boj o přežití

Samotný pohled na umístění by nevypadal tak zle, kdyby ho ovšem opticky nevylepšila odstoupení řady soupeřů. Ve skutečnosti totiž williamsy projely cílem jako poslední. Není divu, že ke spokojenosti bylo hodně daleko.

Sergej Sirotkin (13. místo) si nebral servítky: „Závod nám zase přinesl velké zklamání. Hned od startu jsem si sice vedl dobře, ale pokaždé když jsem byl na vnitřku, měl jsem hodně blízko ke kolizím. Kdykoliv byla vepředu tlačenice, zpomalil jsem, abych nenarazil do aut před sebou. Místo abych popolezl dopředu, spíš jsem trochu ztrácel. Potom jsem měl před sebou volno a čistý vzduch, všechno se zdálo v pořádku a pár aut jsem nechával za zády. V boxech jsme stavěli brzo a snažili se být docela draví. Hned po přezutí jsme na to šlapali, jenomže mi odešly pneumatiky. Takže celkově mě dnešek zklamal.

 

Sergej Sirotkin očekával lepší závod

 

Lance Stroll (14. místo) byl po závodě potrestán penalizací za ignorování modrých vlajek, ale byla to jen kosmetická úprava jeho beztak špatného výsledku. „Myslím, že jsme si dneska mohli vést lépe. Při pohledu na to, kde jsme byli v kvalifikaci, jsem doufal, že bychom mohli mít na to, bojovat s některými jinými týmy, ale bohužel to dnes byla zase ta stará písnička jako jindy. Odstartoval jsem solidně, o několik pozic si polepšil, ale potom to byl už jen boj o přežití a ke konci jsme byli vyloženě pomalí. Nebyli jsme schopní jet rychleji. Trápili jsme se s pneumatikami, teplotou a vůbec vším a nedokázali jsme dodržovat dnešní strategii,“ hořce uzavřel svůj komentář zklamaný Kanaďan.