Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso zažil nejlepší sobotu

Alonso zažil nejlepší sobotu

McLaren: Znovu na začátku

McLaren se po personálních změnách rozhodl (znovu) vydat na cestu k úspěchu. První zastávkou na ní měla být právě kvalifikace na Velkou cenu Velké Británie.

Nicméně Zak Brown vyzval fanoušky k trpělivosti a velmi chytře nedal sám sobě ani celému týmu žádné ultimátum.

Fernando Alonso (13. místo) si ovšem dnešek pochvaloval: „Byla to zcela určitě moje nejlepší kvalifikace a celkově asi i sobota. Věřím, že zítra budeme bodovat. Naše pozice je v podstatě stejná jako vždy, ale čeká nás závod s dlouhými pasážemi, které jsou velmi náročné na přítlak. Věděli jsme, že tady můžeme mít určité problémy, takže jsem rád, že jsme dobře prošli komplikovanou kvalifikací a zítra budeme začínat v čistější stopě. Celkově jsem spokojený, ale víme, kde jsou naše limity. Musíme přivézt vylepšení do Německa a následně také do Maďarska. Potřebujeme získat další desetiny, abychom byli na úrovni Haasu a vlastně i Sauberu.“

Jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne (17. místo) nedokázal najít rytmus. „Určitě jsme mohli dostat z vozu mnohem víc. Měli jsme špatný třetí trénink, snažil jsem se, ale nepodařilo se mi zajet dobré kolo. Od dnešního rána jsme řešili velký problém s řízením, a to učinilo auto téměř neovladatelné. Musíme pochopit, co se stalo. Je zřejmé, že jsme docela rychlí, ale s těmito potížemi to pro mě byl jen další náročný a frustrující den. Dnes jsme zjistili, proč se včera choval monopost divně. Zkusili jsme obě nastavení, ale ani to nám nepomohlo být v kvalifikaci lepší,“ povzdechl si Belgičan.

 

Stoffel Vandoorne uvízl už v první části kvalifikace