Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen obětí neposlušného pedálu

Verstappen obětí neposlušného pedálu

Red Bull: Na rovinkách zoufale pomalý

Zázrak z Rakouska se neopakoval. Red Bull Racing se ani v neděli nedokázal byť jen přiblížit Mercedesu a Ferrari. Nikdo na této vysokorychlostní trati nepočítal s tím, že by je mohl porazit, ztráta na ně je však zarážející.

Max Verstappen (nedokončil) poprvé od Barcelony nebodoval. Christian Horner vysvětlil příčinu jeho výpadku: „Měl zásadní problémy s brzdami, proto se také otočil. To zase způsobilo poškození spojky.“ Proč k tomuto zřetězení došlo, není zatím známo.

Potíže měl Nizozemec už od samého počátku: „Ve třetí zatáčce se mně neustále propadal brzdový pedál. Potom se nějakým záhadným způsobem zmotořil.“ Jenže ne na dlouho. „Vlastně to bylo docela komické. Po druhé neutralizaci závodu jsem chtěl zabrzdit do šestnácté zatáčky a pedál zase spadl na podlahu. Přední kola se zablokovala a já se roztočil,“ postěžoval si. Pokoušel se ještě pokračovat, ale konec přišel záhy, což svérázný mladík okomentoval několika nepublikovatelnými výkřiky.

 

Max Verstappen se tentokrát do cíle nedostal

 

Na rovinkách jsme zoufale pomalí. To bylo vidět, i když Daniel útočil na Bottase. Pokud aktivujeme DRS, máme stejnou rychlost jako Mercedes bez něj,“ konstatoval sarkasticky.

Daniel Ricciardo (5. místo) toho měl doslova plné zuby. Tři závody ve třech týdnech po sobě na něm zanechaly stopy. Navíc ho postihla i smůla, když absolvoval svoji druhou zastávku těsně před Ericssonovou nehodou a výjezdem safety caru. „Od Monaka to se mnou jde z kopce. Snad se to na Hockenheimringu a Hungaroringu obrátí. Teď ale toužím po týdnu bez pohledu na závodní auto,“ prohlásil upřímně. „Ve finiši jsem se dotáhl na Bottase, jenže jsem si přitom zruinoval gumy. To se potom těžko předjíždí. Ztratil jsem přilnavost a držel se ho jen s vypětím všech sil. Když jsem perfektně nezvládl výjezd ze zatáčky, na rovince mně hned brutálně ujížděl.

 

Christian Horner měl o čem přemýšlet