Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Le Mans a Indy? Možná pokud budu starý a pomalý!

Le Mans a Indy? Možná pokud budu starý a pomalý!

Jiné závody jsou pro ty, co nemohou vyhrát v F1

Max Verstappen má velmi vyhraněný názor na to, proč někteří jeho kolegové závodí, závodili, nebo by chtěli kromě F1 závodit i jinde. Tento rok jsme kupříkladu mohli vidět Lanceho Strolla ve 24 hodinách Daytony. Jako příklady z minulosti můžeme zmínit působení Roberta Kubici v rallye nebo vítězství Nika Hülkenberga ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans v roce 2015. Je ale víceméně zřejmé, že otázka směřovala k Fernandu Alonsovi, který se v posledních dvou letech honí za trojkorunou. Letos  absolvuje i některé závody vytrvalostního mistrovství světa, a to v dominantním voze Toyoty.

"Závodění mimo F1 je něco, k čemu inklinují hlavně nevítězící jezdci," řekl mladý Verstappen, syn Jose Verstappena, jenž v roce 2008 v Le Mans vyhrál kategorii LMP2. "Kterýkoli jezdec z F1 by vyhrál poslední čtyři ročníky, kdyby byl v Mercedesu. Všichni to vědí. Ale proto Hamilton nezávodí nikde jinde. Nepotřebuje to. Můj otec měl tento problém. Byl v F1, ale nevyhrával. Po určitém čase přijdete o motivaci a začne vás to zabíjet zevnitř."

A tohle se vztahuje i na něho samotného? "Pro mě platí totéž. Jsem v pozici, že mohu bojovat o vítězství, takže s motivací nemám sebemenší problém. Neláká mě Le Mans, IndyCar ani nic jiného. Možná pokud budu starý a pomalý, tak se na to dám."