Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettela jako člověka nedefinuje F1

Vettela jako člověka nedefinuje F1

Ve volném čase chce žít normální život

Jako fanoušci F1 máme velké štěstí, že v boji o mistrovský titul můžeme vybírat ze dvou skvělých závodníků, ale velmi odlišných osobností. Lewis Hamilton je lvem večírků, velkou část každého měsíce stráví na palubě letadel (proto má i jedno vlastní), na papíře je jeho domovem Monte Carlo, ale jako doma se cítí i v Los Angeles a širokém okolí. Surfuje s Justinem Bieberem, Kanye West chválí jeho muzikantské vlohy…

Naproti tomu Sebastian Vettel nemá osobní účet na žádné ze sociálních sítí. Je známý jako pracant a puntičkář, bydlí ve vile ve Švýcarsku, a když už jej na závod přijde podpořit jeho manželka i se dvěma dcerkami, koupí jí raději lístky na tribunu, než aby se předváděla před kamerami na startovním roštu a v garáži Ferrari. The Guardian nechal Vettela mluvit o jeho pohledu na vlastní osobnost a život.

"Formule 1 je samozřejmě velkou částí mého života, ale ne nejdůležitější," prozradil německý závodník. "Všechno v životě je propojené, ale pro mě je důležité mít v něm hodně času, když mě neovlivňuje. Nejsem výjimečný kvůli svému povolání. Definuje mě i mnoho jiných věcí. F1 neurčuje, jaký jsem jako člověk. Není to odpověď na otázku, kdo jsem, ale co dělám.

Mám rád běžné věci, které jiným lidem přijdou otravné, ale mně ne. Když jsem doma, posekám trávník. Také vařím. Sice ne moc dobře, ale občas něco uvařím. Jezdím s dětmi do školy a na nákupy a občas se odvezu metrem nebo autobusem. Pro mě je normální být normální. Jsem sportovec, nejsem celebrita. Když mě někde poznají, tak předpokládám, že se zajímají o můj sport, ne o moje vlasy, jaký model bot mám na nohách a jiné kraviny."

Úplný mladý gentleman to ale není, jak předvedl například loni v Baku, když úmyslně "drcnul" do Hamiltonova vozu…

"Nechtěl jsem mu ublížit, ani ukončit jeho nebo můj závod. Prostě vzrušení a adrenalin," konstatoval lakonicky.