Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton zůstane do roku 2020 v Mercedesu

Hamilton zůstane do roku 2020 v Mercedesu

Vše podstatné už bylo dohodnuto v zimě

Lewis Hamilton zůstane do roku 2020 jezdcem Mercedesu. Dlouho očekávaná zpráva o prodloužení smlouvy byla dnes oficiálně oznámena na Hockenheimringu. Předpokládalo se její zveřejnění už v Silverstone, ale nakonec na ní došlo až v domovině německé automobilky.

Byla to jenom formalita, na všem podstatném jsme se s Totem (Wolffem) shodli už během zimní přestávky. Ale je fajn, že je to teď černé na bílém, člověk se může zajímat o jiné záležitosti,“ uvedl při této příležitosti Hamilton. „Jsem hluboce přesvědčen, že Mercedes je pro mě správnou volbou pro příští roky. Pořád usilujeme o další zlepšení a udržení se na absolutní špičce. Netroufám si ani odhadnout, čeho všeho můžeme v příštích třiceti měsících dosáhnout.

Když jsme si před časem s Lewisem sedli, abychom spolu probrali tuto věc, byli jsme hned oba naladěni na stejné vlnové délce. Samotný proces vypracování dokumentu byl ale pochopitelně náročný a provázel ho značný zájem médií, nešetřících nejrůznějšími spekulacemi. Proto je dobré, že ho dnes můžeme zdárně uzavřít,“ prohlásil šéf stáje Toto Wolff.

Hamilton od svého příchodu v roce 2013 vybojoval pro trojcípou hvězdu tři tituly mistra světa a 44 vítězství ve velkých cenách.