Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Grosjeanovi nevyšel poslední pokus

Grosjeanovi nevyšel poslední pokus

Haas: Red bully jsou pořád daleko

Marná sláva, kvalifikace Haasu v poslední době jdou. I tentokrát si s přehledem poradil se sobě rovnými, hlavně s renaulty. Ovšem i přes nepopíratelný výkonnostní vzestup zůstává tým raději oběma nohama na zemi.

Kevin Magnussen (5. místo) tentokrát o tři desetiny sekundy porazil Romaina Grosjeana (6. místo). Kvůli výpadkům Hamiltona a Ricciarda odstartují oba zítra z hodně nadějné třetí řady.

Byla to dost dobrá kvalifikace. Ještě musíme zjistit, co se stalo v mém posledním kole. V první zatáčce jsem vyjel z dráhy, tak musíme analyzovat příčinu,“ vysvětloval Francouz, jemuž se letos závodnické štěstí zatím obloukem vyhýbá. „Ve třetí části jsme bohužel nemohli jet druhé kolo na co nejlepší čas, ale jak říkám, celkově byla kvalifikace dobrá. Mám za tým radost. Nebyli jsme si jistí, jestli budeme na dráze konkurenceschopní. Ale jsme nahoře, a to je pro nás velké povzbuzení. Uvidíme, jaké bude v neděli počasí. Panuje kolem toho nejistota, ale myslím, že by nám nevadilo, kdyby bylo chladněji. Mám za to, že máme na zítřek dobrou výchozí pozici.

 

Kevin Magnussen odstartuje do velké ceny z pátého místa na roštu

 

Zdolat red bully nešlo,“ konstatoval realisticky Magnussen. „Pořád jsou hodně daleko před námi, takže s nimi nemůžeme soupeřit. Ale zase jsme nejlepší ze zbytku, a to je náš cíl. Teď potřebujeme, aby nám to vyšlo i zítra, což je těžší úkol. Můžeme jen doufat, že ti před námi odstartují dobře, abychom před sebou měli volný prostor a vzduch a mohli se starat jen o sebe. Máme štěstí, že to vypadá na ochlazení. Po pátečních potížích s přehříváním pneumatik to snad bude o něco lepší. Doufejme, že se auto bude chovat dobře, tak jako dnes, a že se nám podaří získat slušný počet bodů.“