Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Magnussen z kolize obvinil Grosjeana

Magnussen z kolize obvinil Grosjeana

Grosjean samozřejmě za viníka označil Magnussena

Dva týdny se psalo o tom, jak Günther Steiner zuří na své jezdce, že ani v krizovém období nedokáží brát ohled na tým a odložit stranou rivalitu, čímž by zabránili haváriím. V Silverstone to znamenalo rychlý konec závodu pro oba vozy a na Hockenheimringu kohouti kolidovali opět, ačkoliv tentokrát dostali vozy do cíle na bodech.

Závodníci se opět nedokážou dohodnout, kdo byl více na vině. Jeden křičí, že byl uvnitř zatáčky, druhý že měl nos vpředu. Na omluvu zatím nikdo ani nepomyslel.

"Já už nevím. Velmi jasně nám bylo řečeno, že nesmíme jeden do druhého vrážet a nevím, proč se to muselo zopakovat," řekl médiím rozhořčený Kevin Magnussen. "Byla to jednoduchá situace, byl jsem uvnitř. Ne tím stylem, že bych se nacpal dovnitř a pak se nechal vynést ven. Jenže on se prostě rozhodl do mě vrazit. Nevím, co si myslel, že dělá."

"Nechci o tom mluvit, měli jsme štěstí," prohlásil Romain Grosjean, ale později se mu před televizní kamerou rozvázal jazyk. "Tipuju, že nás čeká další posezení u Günthera v kanceláři. Ale prostě jsem byl vpředu. Bylo to zbytečné."

Steiner si už začíná myslet, že bude muset být na jezdce stejně přísný, jako v minulosti Force India na dvojici Sergio Pérez a Esteban Ocon. To by znamenalo žádné předjíždění, pouze týmová režie.

"Nemám mnoho možností a v určitém bodě je s tím třeba něco udělat. Nechci to, to víte. Miluji závodění, proto jsme všichni tady, ale pokud nás to bude poškozovat, tak to budu muset utnout," uvedl Steiner.