Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean se skvěle bavil

Grosjean se skvěle bavil

Haas: Něco jsme mohli udělat jinak

Haas zase z nesmírně slibné výchozí pozice zdaleka nevytěžil maximum. Tentokrát se nechal nachytat zrádným počasím v závěru závodu. Předčasný přechod na přechodné gumy odrovnal zejména Kevina Magnussena (11. místo). Do řeči mu proto příliš nebylo.

„Jezdit celou dobu na šesté pozici a pak skončit těsně mimo body samozřejmě není ideální. Z povětrnostní situací jsme si neporadili nejlépe. Budeme se z toho muset poučit a příště to zvládnout lépe,“ nic víc z viditelně rozčarovaného Dána nevypadlo.

Slova hledal těžko i šéf stáje Günther Steiner: „Teprve budeme muset rozebrat, co se přesně přihodilo a co jsme mohli udělat jinak. Neříkám, že lépe, protože zatím nevíme. Ale odnesli jsme si osm bodů, takže si myslím, že ta ztráta není nejhorší.

 

U Haase udělali o pár zastávek více, než bylo záhodno

 

Radost mohl mít alespoň z výkonu Romaina Grosjeana (6. místo), který tentokrát nic nepokazil a navíc se bezva bavil. „Nazout přechodné pneumatiky samozřejmě nebyla správná volba, protože dráha z nějakého důvodu hodně rychle vysychala. Byl v tom kus štěstí, riskování, ale vrátili jsme se k hladkým gumám a já si to v posledních kolech náramně užíval. Jel jsem na doraz a snažil se o co nejlepší umístění,“ zrekapituloval svoje účinkování.