Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettelova malá chyba s velkými následky

Vettelova malá chyba s velkými následky

Ferrari: Déšť jsme nechtěli

Všichni, kteří se v posledních měsících úpěnlivě modlili za alespoň jednu zmoklou velkou cenu, byli konečně vyslyšeni. Déšť sice dorazil na Hockenheimring pozdě a zpočátku v nijak závratném objemu, přesto způsobil pěkný chaos. Zatímco ještě chvilku předtím to vypadalo na dvojnásobný triumf Ferrari, najednou zbyly Scuderii jen oči pro pláč.

Není na tom vlastně nic zajímavého,“ líčil kritický okamžik, v němž přišel o téměř jisté vítězství, Sebastian Vettel (nedokončil). „Déšť bylo to poslední, co bychom si přáli. Asfalt byl velmi kluzký, navíc jsem šel o zlomek sekundy později na brzdy. Zadní kola se zablokovala a pak už bylo všechno špatně. Byla to jednoznačně moje chyba. Omlouvám se týmu, protože ten udělal všechno správně. Štve mě to moc, podělal jsem to dokonale. Nebyla to velká hrubka, ale s osudnými následky. Provedl jsem už horší věci, jenže teď jsme měli skvěle připravené auto. Nesmíme se ale v našem neštěstí příliš dlouho rýpat. Závody jsou takové. Myslíš, že máš vítězství v kapse, a najednou je všechno jinak.

Kimi Räikkönen (3. místo) se samozřejmě nemohl vyhnout odpovědi na dotaz, směřující na jeho neochotu pustit před sebe týmového kolegu: „Máme nějaké takové pravidlo, ale asi není dost jasné.“ Pak už raději líčil průběh závodu. „Byl jsem docela rychlý, ale myslím, že moje druhá zastávka se neměla konat. Kvůli dešti to bylo hodně náročné. Přestál jsem jeden ošemetný moment, když jsem někoho předjížděl o kolo. Bohužel toho Valtteri hned využil. Jsem trochu zklamaný, ale výsledek musím akceptovat,“ konstatoval.

 

Ferrari dnes stihla obrazně i doslova studená sprcha