Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorneovo trápení s podvozkem je u konce

Vandoorneovo trápení s podvozkem je u konce

Jenže na Hungaroringu zase odešel motor

Moc už se s ním pro příští rok nepočítá. Kolují nejrůznější tipy, kdo ho u McLarenu nahradí. Stoffelu Vandoorneovi není co závidět.

Výsledky navíc nepřicházejí. Naposledy v Maďarsku to konečně vypadalo na úspěch, když se dostal do první desítky. Jenže z ní ho vystrnadila porucha motoru.

Samozřejmě neustále myslím na svoji další kariéru,“ svěřuje se Belgičan. „Ovšem F1 je na rozdíl od nižších sérií především konstruktérskou záležitostí. To jezdec neovlivní. Takže když se mě ptáte, zda mám svůj příští osud ve vlastních rukou, odpovídám ano, ale jen částečně. Zatímco v juniorských šampionátech je celá pozornost upřena na pilota.

 

Vandoornea v Maďarsku zradil motor

 

Spásou by pro něj mohlo být nové šasi, které dostal před Hungaroringem. Předchozí podvozek mu přinášel jen samé trápení. „Scházela mně přilnavost. Nastavení jako celek nestálo za nic. Tým dělal, co mohl, ale nepřišel tomu na kloub. Teď už by mělo být po starostech.“ To by ale zase nesměla stávkovat pohonná jednotka…

Nějaké pozitivum na předchozí cestě slzavým údolím však Vandoorne přece jen našel: „Když jsem se nedokázal v zatáčkách udržet s Fernandem (Alonsem), věděl jsem, že příčina je v autě.