Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O lístky na VC Itálie je malý zájem

O lístky na VC Itálie je malý zájem

Pořadatelé nejspíše opět prodělají

Pořadatelé VC Itálie bijí na poplach. Předprodej vstupenek na akci, která se uskuteční již příští týden, vázne. Zatím zůstává hluboko pod loňskou úrovní.

A to navzdory tomu, že Ferrari a Sebastian Vettel jsou stále ve hře o titul. Tifosi se přesto do Královského parku v Monze nehrnou. Pokud se v následujících dnech situace radikálně nezlepší, objeví se v rozpočtu díra. „Prodělali jsme už loni a letos to, zdá se, nebude lepší,“ varuje v deníku Gazetta dello Sport prezident italského autoklubu ACI Angelo Sticchi Damiani.

Neradostná zpráva přichází (záměrně?) v okamžiku, kdy vrcholí jednání s Liberty Media o prodloužení dosavadního kontraktu. Ten vyprší napřesrok. Na podmínkách se obě strany prozatím nedohodly. Hlavním sporným bodem je snaha ACI dosáhnout radikálního snížení licenčního poplatku.

S deficitem nemůžeme samozřejmě pokračovat do nekonečna. ACI je připravena část ztráty krýt, ale ne za každou cenu. Carey mně oznámil, že si F1 bez Velké ceny Itálie nedokáže představit. To my také ne, ale musíme vycházet z reálných faktů,“ hájí svoje stanovisko Damiani.

Někdo si už všiml, že šéf F1 mluvil o VC Itálie a nikoliv o Monze. Hrozba, že by se jelo jinde na Apeninském poloostrově (v Imole?), může pochopitelně sloužit jako páka ke zdolání odporu ACI. Zda účinná, je otázkou.