Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettelova chvíle přišla nahoře na kopci

Vettelova chvíle přišla nahoře na kopci

Ferrari: Vyjasnilo se a my vyhráli

Mraky se nad Ardenami rozplynuly a s nimi zmizely i chmury z tváří šéfů Scuderie Ferrari.

Dnes konečně nebylo zataženo a my mohli uplatnit celý náš potenciál. Vyhráli jsme a dokázali, jak je naše auto silné. Sebastian je světová třída. Teď se těším do Monzy,“ liboval si Maurizio Arrivabene.

Ústřední hrdina dnešního představení Sebastian Vettel (1. místo) viděl hlavní příčinu úspěchu v podařeném startu: „Věděl jsem, že moje chvíle přijde nahoře na kopci. Načasování perfektně klaplo. Loni jsem byl příliš ukvapený, tentokrát to proběhlo lépe a s méně sklopeným křídlem. Předjetí bylo perfektní. Pocítil jsem velké ulehčení. Potom jsem už jenom šetřil vůz a udržoval dostatečné tempo. Závod jsem si opravdu vychutnal.

Je zle - Kimi už potřetí zajel do boxů... 

Kimi Räikkönen (nedokončil) si také po skvělých trénincích dělal ambice. První škrt přes rozpočet mu udělal déšť v závěru kvalifikace, druhý a podstatně tlustší řetězová reakce po Hülkenbergově blikanci. Nedokončil a i nadále se jeho poslední triumf ve Spa datuje do roku 2009. Po odstoupení mu do řeči nebylo. Promluvil až do oficiální tiskové zprávy Ferrari: "Nevím, co se po startu přihodilo. Jen si vzpomínám, že mě někdo zezadu nabral a při tom mně prořízl pneumatiku. Také jsem měl poškozené zadní křídlo a podlahu. Nemohl jsem jet rychle a používat DRS. Šance na body byla pryč, problémy s řízením příliš velké, takže jsme auto odstavili v garáži."