Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Texasu se napřesrok pojedou F1 a NASCAR ve stejný den

V Texasu se napřesrok pojedou F1 a NASCAR ve stejný den

Podle šéfa okruhu ve Fort Worthu k tomu nemuselo dojít

Také jste naštvaní, když se sejde více atraktivních závodů během víkendu a vy se nestačíte na všechny podívat? Ještě horší to mají pořadatelé, kteří musejí v takových případech zápasit o přízeň diváků hned s několika konkurenty. Nezřídka se stává, že takový boj nemá vítěze, jen samé poražené.

K něčemu takovému se dost možná schyluje nyní ve Spojených státech. Tamní VC F1 se má v příštím roce jet 3. listopadu. Jenže ve stejný den se koná také jeden z podniků seriálu NASCAR. To by ještě nebyla taková tragédie, kdyby to nebylo ve Forth Worthu, tedy v americkém měřítku coby kamenem dohodil od Austinu.

Šéf tamní Texas Motor Speedway Eddie Gossage je kvůli tomu pořádně rozzlobený: „Formule 1 by se měla stydět za to, co fanouškům provedla. Hodně z nich, o tom jsem přesvědčen, by rádo navštívilo oba závody. Teď jsou donuceni k tomu, aby se rozhodli pro jeden z nich. Znovu se ukázalo, že představitelům F1 o diváky vůbec nejde.

 

Závod NASCAR ve Fort Worthu termínově koliduje s VC USA F1

 

Podle Gossageho byl kalendář NASCAR pro sezonu 2019 zveřejněn již před několika měsíci, takže ke kolizi nemuselo dojít. Na dotaz, zda se pokoušel domluvit s FIA, odpověděl, že ji v minulosti několikrát kontaktoval, vždy ale bez jakéhokoliv výsledku.