Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenova nejlepší kvalifikace ve formuli 1

Verstappenova nejlepší kvalifikace ve formuli 1

Red Bull: Max se pokusí vyhrát

Nechybělo mnoho a třetí vzadu by se smál. Red Bull našel potřebnou rychlost a Max Verstappen předvedl parádní kolo. Nebýt naprosto výjimečného výkonu Hamiltona, mohl stát Nizozemec poprvé na pole position.

Start z první řady si zopakuje poprvé od loňské VC Mexika, takže čekal téměř celý rok. Letošním maximem je pětkrát druhá řada. Na singapurské městské trati má dobře rozehranou partii a míří na stupeň vítězů. Jeho dosavadním singapurským maximem je 6. místo z roku 2016.

Max Verstappen (2. místo) doslova zářil: „Dnes mám za sebou svou nejlepší kvalifikaci ve formuli 1. Vzhledem k problémům s chováním motoru v tréninku a první části kvalifikace mě moc překvapilo, že jsem nakonec obsadil druhou příčku. Kolo, co jsem zajel v třetí části, bylo hodně dobré. V každém tréninku a kvalifikaci jsme vylepšovali nastavení a na konci jsem se v autě cítil bezvadně. Hlavním krokem bylo to, že jsme dosáhli toho, že auto drželo vpředu. V druhé a třetí části mi to moc pomohlo. Jestli tady máte pocit, že jste zajeli dobré kolo a udělali málo chyb, obvykle to znamená první řadu na startu. Jestli se mi podaří po startu dostat před Lewise do čela, budu mít dobrou šanci závod vyhrát, protože se tady obtížně předjíždí. Také je potřeba mít štěstí na zpomalovací vůz. Jako vždycky udělám maximum. Určitě můžu říct, že mám dobrou výchozí pozici, abych se pokusil vyhrát.

Byla to zvláštní kvalifikace a překvapilo mě, že jsem ve třetí části tolik ztratil na rychlosti. Mezi třetím tréninkem a kvalifikací jsme udělali nějaké změny. Zprvu mi auto sedělo. Všechno, co jsme změnili, se zdálo ku prospěchu, tak jsem myslel, že jak bude dráha víc a víc pogumovaná, budu se úměrně tomu zrychlovat. Místo toho jsem v průběhu kvalifikace na rychlosti ztrácel. Neumím si vysvětlit, proč se to stalo. Docela mě to rozčarovalo. Myslel jsem si, že mám dobrou šanci na první řadu a během jedné hodiny jsem na konkurenty ztrácel vteřinu. Ani na dva pokusy jsem se v třetí části kvalifikace nezlepšil. Vypadalo to, že všechno děláme správně, ale časy na kolo to nepotvrzovaly. Vím, že v závodním režimu mám dobrou rychlost, jenže na městském okruhu je kvalifikace velmi důležitá. Měl jsem z toho zvláštní pocit marnosti, ale snad to vyřešíme,“ posteskl si Daniel Ricciardo (6. místo).