Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley spoléhá na první zatáčku

Hartley spoléhá na první zatáčku

Toro Rosso: Nový motor ano, ale až v Japonsku

Toro Rosso může zítra jenom překvapit. Gasly jde do závodu se zátěží penalizace za výměnu motoru, ale také s dobrým dojmem, který dělal v trénincích. Naopak Hartley ani tentokrát nepřesvědčil o tom, že do F1 skutečně patří. Podmínku, kterou mu pro prodloužení smlouvy uložil Helmut Marko, tedy porážet svého týmového kolegu, opět nesplnil.

Včera jsme se poprvé představili s novým motorem a je to opravdu krok vpřed. Přesto jsme se rozhodli, že se vrátíme po zbytek víkendu ke starému agregátu, abychom si šetřili životnost pro závěr sezony,“ uvedl Pierre Gasly (13. místo). „S vozem jsem opravdu spokojený, mám z něj skvělý pocit. Jen škoda, že kvůli trestu začínám tak vzadu. Loni se tady hodně špatně předjíždělo, ale s tímto podvozkem by to mohlo jít. Rozhodující bude ochránit si pneumatiky. Doufám, že vymyslíme šikovnou strategii, já vyvinu na soupeře maximální tlak a možná se nám zadaří.

 

Pierre Gasly věří, že v Soči se dá předjíždět

 

Brendon Hartley (16. místo) vlastně řekl jinými slovy totéž: „Na kvalifikaci jsme nekladli příliš velký důraz kvůli sankcím, které nás čekají zítra. V pátek jsme otestovali novou pohonnou jednotku Hondy, jenže pak jsme usoudili, že ji v dalším průběhu už nepoužijeme. Je určité rychlejší, o tom není pochyb, ale chceme, aby byla perfektně připravena pro Japonsko. Proto se ještě musíme ujistit, že vše na ní funguje tak, jak má. Dlouhé úseky na měkké směsi vypadaly v tréninku nadějně, to by nám mohlo pomoci. První zatáčka je hodně zrádná, v minulosti se v ní odehrálo několik incidentů, protože po dlouhé rovince se prudce brzdí. V ní by se dalo leccos získat.