Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly inkasoval ránu mezi oči

Gasly inkasoval ránu mezi oči

Toro Rosso: Znepokojující selhání brzd

Borci z Toro Rosso si Velkou cenu Ruska moc neužili. Po několika nedobrovolných výkrutech skončili v boxech s identickou diagnózou. „V přední brzdě se zasekl pístek. V důsledku toho se přehřála brzdová kapalina a pedál se propadal,“ vysvětlil příčinu odstoupení šéf stáje Franz Tost.

Pierre Gasly (nedokončil) navíc přestál vpravdě hrůzný zážitek. V plném tempu ho cosi trefilo do přilby! „Něco ze zadního křídla, asi od Ricciarda, mě praštilo přímo mezi oči. Jak se to blížilo, blesklo mně hlavou: Do p….., vždyť mně to prorazí hledí. Naštěstí je hodně masivní a vydrželo.“ Teprve potom si vzpomněl na Massovu nehodu na Hungaroringu…

 

Tahle přilba možná zachránila Pierru Gaslymu život

 

Brendon Hartley (nedokončil) byl podobného leknutí ušetřen, jinak ale postrádal jakýkoliv důvod k optimismu: „Nezačal jsem špatně a před pátou zatáčkou předjel Pierra. Ale vzápětí jsem zjistil při souboji s jedním mclarenem, že pedál brzdy přestává reagovat. Nahlásil jsem to týmu a absolvoval plánovanou zastávku. Rozhodli jsme se, že skoro celý závod odjedeme na měkké směsi. Sotva jsem se vrátil na trať, spadl pedál na podlahu, ztratil jsem záď a už se točil. Zarážející je, že se to přihodilo současně u obou aut. Snad tomu brzy přijdeme na kloub.