Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonsovi šlo jen o to, aby se kvalifikoval

Alonsovi šlo jen o to, aby se kvalifikoval

McLaren: Chybí nám toho hodně

Vlastně o nic nešlo. U McLarenu si udělali pohodovou sobotu, protože Alonso stejně spadne kvůli nadlimitní výměně pohonné jednotky na chvost roštu a Vandoorne se už nemá proč snažit.

Málokdy se ovšem stane, aby to někdo přiznal veřejně. Originál každým coulem Fernando Alonso (17. místo) tak učinil bez ostychu: „Vůbec jsme do toho nešli naplno, protože naše startovní pozice už byla dána. Potřeboval jsem jen zajet 107 % (času vítěze, aby se kvalifikoval do velké ceny) a kromě toho jsem na rovinkách táhl za sebou Stoffela. Motor pracoval v nouzovém režimu. Mnohem větší důraz klademe na závodní tempo. Doufám, že zítra uplatníme vhodnou strategii, budeme dobře pečovat o pneumatiky a dostaneme se k nějakým bodům. S gumami to tady není jednoduché. Hyperměkké se drolí, ultraměkké chytají puchýře. V takovém případě je třeba zvolit defenzivní styl jízdy. Pro mě to bude o to horší, že začínám zezadu a hodlám útočit.

 

Stoffel Vandoorne už jen těžko hledá motivaci

 

Ze Stoffela Vandoornea (19. místo) čišela beznaděj: „Těžký víkend. Každý viděl, jak jsme ve třetím tréninku byli zoufale pomalí. V kvalifikaci jsem se pokusil dostat alespoň před williamse, jednoho z nich jsem porazil. Ani v tuhle chvíli pořádně nevím, kde bude stát na startu,protože potrestaných je spousta. Chybí nám toho hodně, ale v první řadě výkon. Vyvážení není ideální, nicméně ujde. Zakopaný pes je ve výkonu.