Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: Tady o vítězství bojovat nebudeme

Button: Tady o vítězství bojovat nebudeme

Angličan obhajuje taktiku týmu BAR.

Zatímco loňská velká cena Malajsie byla pro tým BAR předznamenáním skvělé sezóny, letos je Jenson Button k možnosti podobného výsledku skeptický.
 
Angličan slavil před rokem v Kuala Lumpur své první pódiové umístění, které odstartovalo úspěšný ročník, na jehož konci bylo druhé místo týmu v poháru konstruktérů. Tento víkend to však bude o poznání těžší, přesto stáj z Brackley věří, že s dobrou strategií se může dostat mezi prvních pět.
 
"Opravdu si myslím, že zde budeme silní. Nebudeme sice bojovat o vítězství, ale budeme více ve předu než v Melbourne," prohlásil Button v Sepangu. "Pokud budeme mít dobrou strategii, čímž jsem si jistý, je zde šance, že budeme moci bojovat o umístění v první pětce. Když jsme neměli v Melbourne před sebou provoz, nebyl náš výkon zase tak špatný. Naše časy na kolo se blížily časům Williamsu, trochu jsme však ztráceli na McLareny a Renaulty. Není to tak zlé, jak to vypadá, ale ještě se potřebujeme zlepšit. Vyvážení není špatné, ale čistě z hlediska aerodynamiky momentálně za nejlepšími týmy zaostáváme. Jsme však na okruhu, který sedí našemu vozu dobře."
 
BAR má v plánu vyslat své jezdce o víkendu na trať s novými motory a to i přes dodatečnou změnu pravidel a velkou kritiku soupeřů. Jenson Button si nemyslí, že by se tým něčím provinil: "Pravidla jsou pravidla. Jsou taková jaká jsou a říkají, že můžete vyměnit motor, pokud zastavíte před šachovnicovým praporkem. Opravdu nevím, v čem je problém."