Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc nejlepším ze zbytku světa

Leclerc nejlepším ze zbytku světa

Sauber: Předjet v Soči je běh na dlouhou trať

Do pokladnice Sauberu přibylo zase pár bodíků. Moc jich tam zatím není a drtivou část z nich donesl Leclerc. Také v Soči po velmi pěkném výkonu skóroval a navíc si připsal sice neoficiální, přesto docela ceněný post nejlepšího pilota „ze zbytku světa“. Zato Ericssonovi nepomohla k lepšímu umístění ani alternativní strategie.

Jsem rozčarován,“ přiznal Marcus Ericsson (13. místo). „Auto bylo v pořádku, ale bohužel většinu času jsem strávil zaseklý za jiným autem a nedokázal jsem se dostat před něj. Snažil jsem se o to, jenže tady je to běh na dlouhou trať. Zkusili jsme se z toho dostat druhou zastávkou a přechodem na ultraměkké pneumatiky, ale nefungovalo to. Teď už myslím na Suzuku, kde se mně tradičně daří.

Charles Leclerc (7. místo) neskrýval své nadšení: „Mám velkou radost. Byl to skvělý závod se silnou strategií a velmi dobře ovladatelným autem. Na začátku jsem párkrát předjížděl opravdu na hraně, nicméně mně to pomohlo dostat se na sedmé místo. Takový výsledek jsem v sezoně zajel poprvé a je úžasnou odměnou za tvrdou práci, kterou každý týden odvádíme.