Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Vandoorne bude jezdit na elektřinu

Vandoorne bude jezdit na elektřinu

Propuštěnce z McLarenu se ujal tým HWA

HWA Racelab dodržel slovo. Nováček šampionátu formule E skutečně dnes oznámil jméno svého druhého jezdce. A opravdu se jím stal s F1 se loučící Stoffel Vandoorne.

Cítím se být poctěn, že se mnou HWA podepsal smlouvu,“ uvedl Belgičan. „Každý z členů týmu, s nimiž jsem se setkal, hoří nadšením pro motorsport. Navíc je skvělé, že mým kolegou bude tak ostřílený pilot, jakým je Gary Paffett. Myslím si, že si v průběhu sezony můžeme hodně vzájemně pomoci. Ačkoliv jsme zde všichni nováčky, chceme se učit velmi rychle. Nebude to sice jednoduché, ale hodlám být co nejdříve plně konkurenceschopný.

Tolik oficiální vyjádření. Je nicméně zjevné, že vítěz seriálu GP2 z roku 2015 zařadil ve své kariéře zpátečku. Z formule E zpět do F1 totiž ještě nikdo cestu nenalezl a není důvod věřit, že by se to mohlo podařit právě jemu. 

Do těchto vozů budou usedat Gary Paffett a Stoffel Vandoorne

 

Nadějněji vypadá eventualita s případným pozdějším transferem za oceán. Do IndyCar letos zamířila opora Mahindry Felix Rosenqvist a Vandoorne by navíc v sérii mohl mít „tlačenku“ prostřednictvím otce své přítelkyně Gila de Ferrana.

Do elektrického monopostu usedne Vandoorne poprvé už zítra během testu ve Valencii.