Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Wehrlein novou posilou stáje Mahindra

Wehrlein novou posilou stáje Mahindra

Jeho parťákem bude D´Ambrosio

Jako jedna z posledních oznámila svoji sestavu indická stáj Mahindra. Nakonec v ní zakotvili dva bývalí piloti F1 Pascal Wehrlein a Jerome D´Ambrosio.

Zajímavější je rozhodně angažmá prvně jmenovaného. Před nedávnem totiž pohrdl místem ve stejném šampionátu u HWA Racelab. Patrně stále choval naděje, že by se mu mohl vydařit návrat do F1. Jeho jméno se zmiňovalo zejména v souvislosti se Scuderií Toro Rosso, šlo však zřejmě jen o plané zvěsti.

Potěšilo mě, že jsem se stal součástí Mahindry. S Dilbaghem (Gillem, majitelem týmu) jsem se poprvé sešel už v létě. Je to malá organizace, která má ale vysoké ambice. Chci dosahovat co nejlepších výsledků a mám dojem, že se mně to tady bude dařit,“ uvedl čtyřiadvacetiletý závodník.

D´Ambrosio je naproti tomu ve formuli E už ostřílený kozák. Předcházející čtyři sezony prožil v Dragonu, s nímž se údajně ne právě v nejlepším rozešel.

 

Takto budou vypadat monoposty Mahindry v sezoně 2018/19

 

Zatímco dosavadní pilot Mahindry Felix Rosenqvist s ekipou zpřetrhal veškeré svazky a zamířil do Indy Car, jeho kolega Nick Heidfeld zůstal na palubě v roli poradce. Současně bude připraven v případě nutnosti zaskočit v kokpitu. „Nekončím, jen budu dělat něco trochu jiného. Doufám, že uplatním svoje zkušenosti,“ svěřil se.

Během testů, které se tento týden uskuteční ve Valencii, bude zároveň představen nový barevný design monopostů.