Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren příští ročník IndyCar nepojede

McLaren příští ročník IndyCar nepojede

Zak Brown ale nevyloučil start v Indy500

Tým McLaren nenastoupí do příštího ročníku IndyCar Series. O vstupu britské stáje do americké série se spekulovalo hlavně v souvislosti s rozhodnutím Fernanda Alonsa ukončit kariéru ve formuli 1. Alonso totiž touží vyhrát všechny tři největší motoristické závody. Triumfy z Velké ceny Monaka a z 24 hodin Le Mans už má, chybí mu „jen“ 500 mil v Indianapolisu.

McLaren o vstupu do IndyCar jednal s několika potencionálními partnery – s týmy Andretti Autosport, Ed Carpenter Racing a Rahal Letterman Lanigan Racing. Jenže až na Carpenterův tým všichni využívají motor od japonské Hondy a ta o další spolupráci s Fernandem Alonsem nestojí.

Že jsou plány na vstup do IndyCar minimálně na rok u ledu, potvrdil během závodního víkendu formule 1 v Austinu šéf stáje Zak Brown. „Rozhodli jsme se nezúčastnit se kompletní sezony 2019 IndyCar. Prostě nejsme připraveni a soustředíme se na formuli 1, takže v roce 2019 to nebude. Ale stojíme o to, jak jsme v minulosti řekli, a to v blízké budoucnosti,“ uvedl.

Brown ale připustil, že by se Fernando Alonso příští rok v květnu mohl podruhé pokusit vyhrát 500 mil v Indianapolisu. „Pokud jde o Indy500, je to něco, co nás zajímá. Rozhodneme se po sezoně, ale je to něco, o co má Fernando zájem. Teď se soustředíme na formuli 1,“ dodal Brown.

Tým Andretti Autosport potvrdil webu Racer.com, že vedle čtyř vozů, které nasazuje do všech závodů, plánuje příští rok v květnu přidat na startovní rošt v Indianapolisu jeden nebo dva další.