Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas v Abú Zabí vyzkouší Delétraze

Haas v Abú Zabí vyzkouší Delétraze

S F1 má zkušenost i jeho otec

Další z účastníků šampionátu F2 dostane šanci v kokpitu vozu F1. Testů, které budou následovat bezprostředně po závěrečné VC Abú Zabí, se zúčastní v barvách Haasu Louis Delétraz.

Sveze se během jejich druhého dne, ale už v Brazílii se zařadí do sestavy stáje, aby se seznámil s prostředím a lidmi.

Jsem pochopitelně velmi napjatý, jak to dopadne,“ přiznal Švýcar. „Je to klíčový krok k tomu, abych se jednou stal plnoprávným pilotem F1. Letos jsem se hodně zlepšil a toto bude další skvělá zkušenost.

Do úplné špičky v mistrovství F2 však jednadvacetiletý jezdec zatím nepatří, byť se může vykázat druhými místy z Monte Carla a Le Castelletu.

 

První fotka v kombinéze Haasu

 

Jsem si jistý, že k tomu přistoupí s mimořádným elánem,“ nechal se slyšet šéf Haasu Günther Steiner. Toho určitě potěšilo i to, že si Delétraz sehnal pro svoji seanci také movitého sponzora, jistou finanční společnost ze Spojených arabských emirátů.

Jméno Delétraz se ve F1 v minulosti již jednou objevilo. Šlo o Louisova otce Jeana-Denise, který ale po sobě zanechal jen mělkou stopu. V devadesátých letech odjel pouhé tři velké ceny s auty malých týmů Larrousse a Pacific a toliko jednou se dostal do cíle. Úspěšnější byl později jako závodník s GT vozy.