Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkinovo malé vítězství

Sirotkinovo malé vítězství

Williams: Auto bylo úplně jiné

Pro Williams dopadla kvalifikace příznačně. Oba vozy uzavíraly výsledkovou listinu. V případě Sirotkina to byla možná poslední honba za pole position ve F1 v kariéře, proto v jeho výpovědi nelze přehlédnout hořký podtext.

Dnes to bylo enormně těžké,“ konstatoval Sergej Sirotkin (19. místo). „Zvenčí to tak možná nevypadalo, ale dalo mně to pořádně zabrat. Tenhle víkend je pro mě v letošním roce ten nejhorší, stál nás zatím spoustu práce a boje. Nešel jsem do kvalifikace s přehnaným očekáváním, ale motivace dostat se co nejvýše mně nechyběla. Vyžadovalo to množství fyzických i psychických sil, abych se přiměl usednout do monopostu a usiloval o co nejlepší umístění. Vlastně je to takové malé vítězství.

 

Lance Stroll byl hrubě nespokojen se svým autem

 

To Lanceho Strolla (20. místo) čeká zářivější budoucnost. I když s takovými výkony… „Jsem docela rozčarovaný,“ přiznal. „Myslel jsem, že máme na víc, ale jsme dost pomalí a auto se chovalo úplně jinak než v předchozích velkých cenách. To mě zaskočilo. Hlavně vyvážení nebylo v pořádku. Nevím, čím to bylo, ale vůz byl silně nedotáčivý.