Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russellův návrat do reality

Russellův návrat do reality

Williams zkrátka nemá rychlost

Minulý týden ve Velké ceně as-Sachíru zaskakoval George Russell za koronavirem nakaženého Lewise Hamiltona v kokpitu Mercedesu a mohl tak bojovat o nejvyšší příčky. Pro tento víkend už je ale Hamilton zpět a Russell se tím pádem vrátil do Williamsu, který se naopak v Poháru konstruktérů nachází na posledním místě bez jediného bodu. A tuto změnu samozřejmě pociťuje.

„Je to pochopitelně velký rozdíl, což ukazují časy na kolo. Svým způsobem se ve williamsu cítím pohodlněji. Je to moje auto, se kterým závodím dva roky. Zkrátka ale nemáme rychlost. Jako jezdec dělám tu stejnou práci, před týdnem jsem ale bojoval v nejlepší trojici a teď jsem mezi posledními třemi. To je ale bohužel smutná realita dnešní formule 1. Hoši ve Williamsu pro mě dělají všechno. Vyjet na trať a snažit se dosáhnout co nejlepšího výsledku proto vnímám jako svou povinnost, zvláště pak v posledním závodě sezony,“ uvedl Russell po kvalifikaci.

Dále přiznal, že návrat do Williamsu pro Velkou cenu Abú Zabí očekával: „Abych byl upřímný, čekal jsem to. Před Bahrajnem jsem si přál, abych odjel s tímto autem dva závody, protože jsem si myslel, že bych mohl napoprvé trochu ztrácet. A kdybych dostal v Abú Zabí druhou šanci, už bych znal auto. Po konkurenceschopném výkonu v Bahrajnu by bylo skvělé, kdybych dostal další možnost bojovat o vítězství,“ dodal.

George Russell se musí v Abú Zabí oproti minulému víkendu uskromnit. Foto: Williams

Kvalifikace na Velkou cenu Abú Zabí skončila pro Russella osmnáctým místem. Sergio Pérez s Kevinem Magnussenem se ale po penalizacích propadnou na chvost a Russell tak na startu povyskočí na šestnáctou příčku.

Tresty pro Péreze a Magnussena pomohou také druhému jezdci Williamsu Latifimu, který se posune z posledního dvacátého místa na osmnácté. Pokud ale ani jeden z vozů britské stáje neskončí mezi nejlepšími deseti, zažije tým svou první sezonu bez bodů od roku 1977. Tehdy se jednalo o premiérový ročník Williamsu v královně motorsportu vůbec.

Zdroj: planetf1, úvodní foto: Williams