Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin trpěl v přehřívajícím se autě

Sirotkin trpěl v přehřívajícím se autě

Williams: Alespoň kola měnit umíme

Co řekne šéf, když sezona nestála za nic a tým byl spíše pro srandu? Najde alespoň detail, kterým se dá pyšnit. U Williamsu to je docela problém, přesto technický ředitel Paddy Lowe na něco přišel. Mechanici vícekrát vyhráli soutěž o nejrychlejší zastávku během velké ceny!

Ani poslední vystoupení v Abú Zabí totiž nijak nevybočilo z vyjetých kolejí. Navzdory většímu množství výpadků soupeřů visely body opět příliš vysoko.

Byl jsem spokojen se svým startem a s výkonem celkově,“ tvrdil Lance Stroll (13. místo). „Jenže byl to další ze závodů, kde jsme neměli dost času na to, abychom skórovali. Ale pěkně jsem si zazávodil a dojel před jedním z mclarenů, což mě těší. V prvním úseku se nám opravdu dařilo, ale po vyměně pneumatik se zvedl vítr, který ovlivnil vlastnosti vozu a všechno pak šlo do háje. Teď potřebuji dobít baterky, sezona byla moc dlouhá.

 

Lance Stroll už byl myšlenkami nejspíše u týmu svého otce

 

Na loučícího se Sergeje Sirotkina (15. místo) zbyla poslední příčka: „Dnes to bylo opravdu špatné. Mizerně jsem začal, propadl se a dostal se do krajně nevýhodné pozice. Navíc se mně přehřívalo auto, takže jsem byl nucen zvolnit. Jenže ostatní se na mě dotáhli. Snažil jsem se bránit a šetřit vůz současně. To nejde příliš dohromady. Chtěl jsem si alespoň svoji poslední velkou cenu užít, ale takhle jsem si to nepředstavoval. Bolelo to, a hodně.“