Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjeanovo jedno z nejlepších kol v kariéře

Grosjeanovo jedno z nejlepších kol v kariéře

Haas: Magnussen ztratil rychlost

Poslední kvalifikace sezony úplně nenaplnila představy, protože do finálové desítky se dostal pouze Romain Grosjean. Jeho sedmá pozice je vynikajícím výsledkem, znovu byl nejlepší ze zbytku pole.

Zatímco Francouz zcela naplnil očekávání, od Magnussena se rozhodně čekalo víc.

Romain Grosjean (7. místo) si také svůj výkon pochvaloval: „Byla to dobrá kvalifikace. Abych řekl pravdu, v první jízdě v třetí části kvalifikace jsem zajel jedno z nejlepších kol v celé kariéře. Jakmile jsem přejel cílovou čáru, věděl jsem, že jsem nemohl udělat o moc víc. Bylo to dobré. Byl jsem moc spokojený. Potěšilo mě, že jsem zase jednou startoval v třetí části a malinko přispěl k vylepšení naší letošní bilance. Zvlášť na okruhu, kde jsme si nebyli jistí, zda budeme schopní konkurovat. Zítřejší závod bude pěkně dlouhý. Zajímavé bude sledovat, jak se nám bude dařit na hyperměkkých pneumatikách. Ale těším se na to.

Naopak kolega Kevin Magnussen (13. místo) si posteskl: „Dnes jsem z nějakého důvodu neměl dostatečnou rychlost. Trochu jsem zůstával pozadu. Romainovi auto zjevně svědčilo. Jak se zdá, tenhle víkend si vede dobře. Kdo ví, třeba zítra bude výhoda nestartovat v první desítce. Aspoň v to doufám. Samozřejmě bych si býval přál dopadnout o něco lépe, asi tak jedenáctý. Pokud se člověk nedostane před střed pole na sedmou příčku nebo někam kolem ní, možná je fakt lepší být jedenáctý. Já startuju třináctý, a ani to ještě neznamená konec, to je jisté.“