Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjean vystřelil Hülkenberga k hrozivému saltu

Grosjean vystřelil Hülkenberga k hrozivému saltu

Haas: Dvojnásobek loňského zisku

Americký tým zakončil sezonu s bodovým příspěvkem obou jezdců. Skončili sice na posledních bodovaných místech, ale na konečném postavení to už nemohlo nic změnit. Jen Grosjean přišel o jedno místo na úkor Leclerka.

Oba jezdci bodovali v jednom závodě popáté v tomto ročníku. Ve své třetí sezoně skončil Haas na pátém místě v Poháru konstruktérů se ziskem 93 bodů, což je téměř dvojnásobek loňského bodového přídělu.

Romain Grosjean (9. místo) zažil dramatickou chvilku v pasáži mezi osmou a devátou zatáčkou. V souboji s Nikem Hülkenbergem neměl šanci zabránit střetu. Se strachem potom sledoval, jak soupeře vystřelil k divokému saltu.

Po poškození auta hned v prvním kole to bylo složité. Očividně jsem měl mírně poškozené přední křídlo a možná ještě něco dalšího. Ale hlavně jsem rád, že je Nico (Hülkenberg) v pořádku,“ oddechl si Romain Grosjean.

Auto se mi dnes neřídilo snadno, ale jsem moc rád, že Kevin dojel desátý, takže jsme oba skončili na bodovaném místě. V týmu máme bezvadný vztah. Užíváme si spolu, že jsme oba přivezli stáji body. To je skvělé. Člověk chce samozřejmě vždycky víc a myslím, že dnes se to mohlo povést. Ale když vezmu v úvahu poškození auta, tak jsem s výsledkem docela spokojený.

Kevin Magnussen vylepšil své dosavadní maximum ve formuli 1

 Kevin Magnussen (10. místo) ukončil letošní seriál MS se ziskem 56 bodů a dosáhl tím svého dosavadního maxima. Deváté místo je jeho nejlepším umístěním v mistrovství světa. Jeho bilance je: 2014 – 11. místo, 2016 – 16. místo, 2017 – 14. místo, 2018 – 9. místo. Spokojenost je tedy na místě.

Jsem šťastný, jak letošní sezona dopadla. Snadno se zapomíná, jak je náš tým mladý. Vždyť za sebou máme teprve tři sezony. Stanovili jsme si cíl, že v téhle sezoně uděláme krok kupředu, což by znamenalo sedmé místo v šampionátu. Nakonec jsme v pohodě dosáhli na pátou příčku. Celý rok jsme byli silní. Celou dobu až do konce jsme proháněli Renault, Force Indii a další. To mě naplňuje uspokojením. Zkrátka jsme letos předčili očekávání,“ pochvaloval si Kevin Magnussen.