Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nový tým na scéně Champ Cars

Nový tým na scéně Champ Cars

Jensen Motorsports přichází se zajímavými sponzory.

Nejnovější tým na scéně série Champ Cars přichází z Kanady do série s movitými sponzory, s vášní pro automobilové závody a plný odhodlání.
 
Majitel týmu Eric Jensen, absolvent obchodní vysoké školy v Torontu, jehož tým Jensen Motorsports sídlí v Montrealu, ke vstupu do CCWS řekl: "Závody Champ Cars mne vždy přitahovaly a teď se mi právě plní můj sen. Zvažoval jsem vstup do F1, ale nehodlám žít  Evropě. Z obchodního hlediska jsou nyní NASCAR mnohem zajímavější než CCWS, ale sedany mne nezajímají. Monoposty jsou pro mne stále srdeční záležitostí."
 
„Moji sponzoři nemají zájem na vstupu do IRL a nemám ho ani já. Ale stejně jako já vidí skvělou budoucnost, která leží před Champ Cars. Už mnohokrát jsem v duchu chtěl poděkovat Kevinu Kalkhovenovi, že udržel tuto sérii při životě."
 
Jensen byl sám dobrým pilotem, startoval v sériích F2000, Indy Lights a Toyota Atlantic, posléze založil vlastní úspěšný tým, který nasazuje mimo jiné vozy i právě do posledně jmenovaného šampionátu. Jensen Motorsports zároveň pracuje pro tým i jako reklamní a marketingová společnost.
 
"Je to malá společnost, ale je jen má, odráží moji vášeň pro automobilové závody, je to můj život. Automobilové závody jsme měli v rodině, můj otec Bruce závodil na tratích série formule Atlantic společně s Kekem Rosbergem a Gillesem Villeneuvem. Vášeň pro závody jsem zdědil po něm a snad jsem nebyl špatným pilotem, ale po určité době jsem zjistil, že mne už nebaví dávat těžce sehnané sponzorské peníze jiným, kteří mi pak jako jezdci zajišťovali služby diskutabilní hodnoty. Shromáždil jsem několik skvělých lidí a založil vlastní tým. Tři nejoddanější jsou stále se mnou a teď tvoří jádro mého týmu. Se vstupem do Champ Cars přišlo pochopitelně několik nových lidí a právě jsem získal prima posilu od týmu BAR."
 
Je známo, že s Jensenem vstoupí do série jako sponzor společnost Minolta and Konica of Canada, přičemž další dva sponzoři by měli být ohlášeni na tiskové konferenci 30. března, kde bude rovněž oznámeno jezdecké složení. Předpokládá se, že v letošním roce bude Jensen Motorsports nasazovat pouze jeden vůz a jeho pilotem bude s největší pravděpodobností vycházející kanadská hvězda Michael Valiante.
 
Tým v současné době pracuje na plné obrátky, aby se mohl připojit k dalším týmům série  při testech 1.-3. dubna.