Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Revoluce u Dale Coyna?

Revoluce u Dale Coyna?

Ze zákulisí - jezdecké složení jaké tým ještě neměl

Po týdnech téměř hrobového mlčení se nyni s blížícím se startem šampionátu v Long Beach valí z tábora Champ Cars oficiální i neoficiální zprávy jedna za druhou.

Jednou z těch dosud oficiálně neohlášených, ale přitom podpořených účastí obou jezdců na probíhajících testech v Sebringu, je nové jezdecké složení stáje Dale Coyne Racing. Podle zákulisních zpráv by měli monoposty Lola tohoto týmu sedlat v nové sezóně Oriol Servia a šampión FIA F 3000 Bjőrn Wirdheim. Pokud se tak skutečně stane, pak bude nastávající sezóna pro tým skutečně revoluční, neboť dosud vždy tým nasazoval převážně slabší nebo začínající jezdce, kteří si však místa v týmu dokázali zajistit svými sponzory.

Nedoceněný jezdec a pilot se skvělými technickými znalostmi, Katalánec Oriol Servia, dokázal svými výkony v loňském roce  z týmu obvykle srozuměného s vozy dojíždějícími na chvostu pole vykřesat jiskru entuziasmu, která snad dokázala zapálit větší oheň.

O jezdeckých kvalitách Bjőrna Wirdheima pak pochybuje jen málokdo, a tak pokud skutečně Coyne přes zimu investoval do vylepšení svého vozidlového  parku, mohl by se za příznivých okolností dočkat v letošním roce vysněného vítězství v Champ Cars. Konkurence však bude proklatě těžká.