Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Londýnský starosta má zájem o velkou cenu

Londýnský starosta má zájem o velkou cenu

Dar z nebes pro Liberty Media

Je krajně nepříjemné, když vám někdo z vlastního tábora vrazí nůž do zad. Před časem podpořil šéf britského Královského autoklubu David Richards pořadatele VC Velké Británie v jejich sporu s Liberty Media.

Podle něj je konání závodu jinde, kupříkladu v Londýně, nemyslitelné. Jenže z města na Temži se vzápětí ozvala úplně jiná slova. A to od žádného nýmanda, ale přímo z kanceláře starosty Sadiqa Khana.

Londýn je vždy připraven podílet se na konání velkých sportovních akcí. Počínaje finále fotbalového mistrovství Evropy 2020 přes NFL, Světový pohár v kriketu a americkou baseballovou ligu,“ nechal se slyšet prostřednictvím svého tiskového mluvčího. „Pan starosta zastává názor, že je možné, aby se v budoucnosti zde jely automobilové závody.“

 

Londýnský starosta Sadiq Khan by F1 do města pustil

 

Nejste asi jediní, které napadne, že srovnávat zmíněné události s velkou cenou F1 je poněkud troufalé. Její dopad na chod metropole by byl daleko větší.

Ředitel sportovních záležitostí F1 Ross Brawn také v rozhovoru pro list Evening Standard okamžitě přispěchal s uklidňujícím konstatováním: „Jenom samotná příprava by si vyžádala minimálně týdenní zábor komunikací. Je proto vyloučené, aby se závodilo v centru, někde kolem Buckinghamského paláce nebo Toweru. Ale na předměstí by se určitě našly vhodné lokality.

Každopádně může být on i jeho kolegové navýsost spokojeni. Sadiq Khan jim dal do rukou pořádný klacek na dosud vzdorující vlastníky Silverstone. Ti, jak známo, vypověděli platný kontrakt, protože odmítají platit stále se zvyšující licenční poplatek. Nebezpečí, že napřesrok budou na někdejším vojenském letišti monoposty F1 k vidění naposledy, zase o trochu narostlo.