Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Podle Richardse je jedinou alternativou Silverstone

Podle Richardse je jedinou alternativou Silverstone

Velkou cenu v Londýně si neumí představit

Silverstone nebo nic. Tak by se v kostce dalo shrnout vyjádření prezidenta britského Královského autoklubu (The Royal Automobile Club Motor Sports Association Ltd.) Davida Richardse. Přispěl jím do debaty o budoucnosti VC Velké Británie F1.

Jak jsme informovali, představitelé vlastníka okruhu v Silverstone pohrozili, že v případě neshody s Liberty Media by se u nich závod také vůbec nemusel jet.

Richards, jenž v minulosti v šampionátu vedl týmy Benetton a BAR, to ovšem považuje za nejhorší možnou alternativu. „Je to jediné místo, kde se může podnik uskutečnit,“ zdůraznil. „Pořádat ho někde jinde, třeba na městské trati, nemá smysl. Chyběla by mu tradice a hlavně by se narazilo na obrovské problémy s infrastrukturou. Naopak vše, co jsme v minulých letech vybudovali v Silverstone, by přišlo vniveč.

Richards naráží na stále znovu se vynořující plány jet velkou cenu v Londýně. Podle něj by si vyžádala dlouhodobé uzavírky důležitých komunikací a jejich částečnou rekonstrukci. Už loňská ukázková show na Picadilly narazila na odpor části veřejnosti, ačkoliv se jednalo o jednodenní akci.

Z mého pohledu je pro tuto zemi a vývoj automobilového sportu důležité, abychom ve Velké Británii udrželi formuli 1. My maximálně podpoříme BRDC (majitele Silverstone) při jeho vyjednáváních o nové smlouvě. I když náš vliv v tomto směru není příliš velký,“ přiznal Richards.