Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Silverstone se bez formule 1 obejde

Silverstone se bez formule 1 obejde

Šéf autodromu Careyho nepotěšil

Spor mezi Liberty Media a vlastníky okruhu Silverstone se přiostřuje. Šéf autodromu Stuart Pringle ve svém projevu při předávání výročních cen BRDC (British Racing Drivers Club) varoval, že se klidně obejde i bez F1. Dodejme, že její boss Chase Carey byl na této akci přítomen…

Obě strany se dlouhodobě nemohou dohodnout na penězích. Podle Pringleho to už takhle dál nejde. Náklady neustále stoupají a velká cena nedostává žádné dotace z veřejných zdrojů, musí si tedy na sebe sama vydělat.

Angličané se proto hrdlili už s Berniem Ecclestonem, který je podle jejich názoru na licenčních poplatcích nadměrně ždímal. Od Liberty Media čekali větší vstřícnost, jenže marně. Proto sáhli ke krajnímu prostředku a předčasně vypověděli smlouvu, která měla původně platnost až do roku 2026. Teď reálně hrozí, že F1 pojede na bývalém vojenském letišti, kde 13. května 1950 formule 1 spatřila světlo světa, napřesrok naposledy.

 

Budoucnost F1 v Silverstone je zatím nejistá

 

Pringle současně oznámil, že v areálu se budou rozvíjet další obchodní aktivity. Postaví se luxusní hotel a otevře se návštěvnické centrum Silverstone Experience. Část pozemků si pronajme automobilka Aston Martin. „Rozvíjí se to správným směrem a to nám dává sílu říci: Chceme velkou cenu, ale ne za každou cenu!“ zdůraznil Pringle.