Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Attack Modus byl přijat s rozpaky

Attack Modus byl přijat s rozpaky

Jeho úprava není vyloučena

Attack Modus má za sebou premiéru a ohlas na jeho zavedení je rozporuplný. I proto vedení formule E uvažuje o jeho úpravě.

Fanoušci i odborníci se rozdělili na dva tábory. Jedni se apriorně vyjadřovali negativně a odmítali tuto „umělou berličku“. Jiní ji naopak vítali jako prvek, zvyšující atraktivitu závodu.

Faktem ovšem je, že v Rijádu se předjíždělo i bez asistence tohoto prostředku a zdolávání soupeře s jeho pomocí připomínalo situace ve F1, když se mercedes dostával před williams. Navíc ve fázi e-prix, kdy se počítalo s jeho největším nasazením, kroužil po trati safety car, takže řada účastníků o tuto výhodu přišla. 

Danielu Abtovi se současná podoba Attack Modu příliš nezamlouvá

Na další problém upozornil pilot Audi Daniel Abt: „Attack Modus v této podobě je nedostatečný. Dokonce jsem kvůli němu ztrácel. Když jsem ho aktivoval, byl jsem předjet a pozici pak už nezískal zpět.

Podle něj 25 kilowatt přidaného výkonu nestačí, potřebných by bylo alespoň padesát. Nelíbila se mu ani vytýčená zóna, kterou musel projet, aby Attack Modus mohl použít. Spíše by uvítal například průjezd boxovou uličkou.

Na kritiku zareagoval promotér seriálu Alejandro Agag. Podle něj není „malá optimalizace“ vyloučená: „Může být, že disponibilní výkon bude vyšší, aby byl rozdíl mezi jezdci výraznější.