Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolffová by brala jen kvalitní závodnici

Wolffová by brala jen kvalitní závodnici

Modelky do formulí nepatří

Zastoupení žen v motorsportu se stalo v poslední době hojně diskutovaným tématem. Mnozí se vyslovují pro jejich větší zastoupení, chystá se dokonce speciální dámská série. Ponechme stranou širší společenské trendy, s nimiž se toto úsilí snoubí, a podívejme si, co si o tom myslí jedna z nejpovolanějších.

Susie Wolffová má na svém kontě účinkování v DTM i post testovací pilotky Williamsu ve F1. Šestatřicetiletá manželka Tota Wolffa v současnosti šéfuje týmu formule E Venturi. Přesto však závodnici do jeho sestavy nezařadila.

Marketing je hezká věc, ale jediným úkolem závodní stáje je vyhrávat. Mojí úlohou je starat se o to, abychom získávali body a úspěchy. Jestli toho dosáhne muž nebo žena, je mně úplně jedno,“ tvrdí.

 

Jedna z hlavních propagátorek větší účasti žen v motorsportu Carmen Jordaová během testů formule E v Rijádu

 

Wolffová se jednoznačně staví proti zavádění jakýchkoliv kvót a umělých preferencí pro slabší pohlaví: „Když jsem sama jezdila, vždy jsem si říkala, že moje síla spočívá v předvedeném výkonu. Musíš být talentovaný a patřičně rychlý.“

Na druhou stranu by jezdkyni v šampionátu uvítala. „Ale takovou, která má odpovídající kvalitu, ne nějakou modelku,“ vysvětluje. „Pár jich znám, ale bohužel si už našly angažmá jinde. Na dálku jim držím palce a přeji jim hodně štěstí.