Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Agagovi se příchodem Porsche splnil sen

Agagovi se příchodem Porsche splnil sen

Přelomový okamžik pro celý šampionát

Alejandro Agag se cítí být u cíle svého snažení. Po BMW a Audi přilákal do šampionátu další prioritní značky – Mercedes a Porsche. Obě vstoupí do seriálu v příští sezoně a již nyní mohutně zbrojí.

Zejména příchod výrobce z Zuffenhausenu vyvolal v protřelém promotérovi emocionální reakci: „Především zájem Porsche pro mě znamená splnění snu. Vždyť tato automobilka má jedinečnou tradici své účasti v motoristickém sportu. Je to přelomový okamžik pro celou formuli E.“ 

Už letos vstoupí do formule E také Mercedes a Porsche

Proč? „Ze začátku všichni očekávali, že brzy zkrachujeme. A ono se tak málem stalo. Kritika se snášela ze všech stran. Jenže postupem času se s námi začaly spojovat renomované společnosti – výrobci, dodavatelé, další partneři. Teď dosáhla formule E takového lesku, jako nikdy předtím,“ pochvaluje si španělský manažer.

Slabé místo stále cítí v nedostatečném zájmu zejména mladších fanoušků. „Všechno se mění. Když jsem byl kluk, nemohl jsem se odtrhnout od stolní hry na téma automobilových závodů. S kamarády jsme ji pořád mastili. Dnešní děti jsou zažrané do smartphonů, tabletů a videoher. Na to musíme reagovat i my. Proto zavádíme prvky, jakými jsou Attack Modus a Power Boost,“ vysvětluje Agag.