Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc bude v Maroku testovat elektrickou formuli

Leclerc bude v Maroku testovat elektrickou formuli

V Marrákeši se svezou také Wittmann, Nato a Mardeborough

Pokud vám nepasuje titulek tohoto článku s fotografií, pak vězte, že obojí je v pořádku. Leclerc skutečně otestuje formuli E. Nikoliv však Charles, ale jeho mladší bratr Arthur.

K seanci 13. ledna po e-prix v Marrákeši ho pozval monacký tým Venturi, vedený Susie Wolffovou. Druhé auto poskytne někdejšímu pilotovi GP2 Normanu Natovi z Brazílie.

Osmnáctiletý Arthur Leclerc má za sebou první sezonu v monopostech, kterou strávil ve francouzské odnoži F4. Dosáhl v ní dvou vítězství a jednoho pole position. S elektrickou formulí se už ovšem seznámil na jaře loňského roku, když se rovněž ve službách Venturi svezl na okruhu v Ales. 

BMW povolalo dvojnásobného vítěze DTM Marka Wittmanna

Je to pro mě veliká čest, že si mě Venturi vybralo. Zvláště proto, že sám jsem Monačan. Udělám vše, co bude v mých silách, abych se odvděčil za šanci řídit toto skvělé auto. Formule E je mladé, originální a inovativní mistrovství a jsem opravdu šťasten, že už v tak rané fázi své kariéry se v něm mohu představit,“ svěřil se nositel slavného jména.

BMW nabídlo kokpit v Marrákeši svému smluvnímu jezdci Marku Wittmannovi, vítězi DTM z let 2014 a 2016. Půjde však spíše o reklamní záležitost, veškeré úsilí soustředí devětadvacetiletý Němec znovu na DTM.

Nissan se rozhodl pro Janna Mardeborougha, který pro něj pracuje na simulátoru. Svého času startoval v GP3, v poslední době je činný zejména v japonské sérii Super GT.