Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bylo to buď Arrivabene, nebo Binotto?

Bylo to buď Arrivabene, nebo Binotto?

Piero Ferrari promluvil o rozhodnutí majitelů Ferrari

Piero Ferrari, jediný žijící syn Enza Ferrariho a majitel 10 procent automobilky, prozradil, že odchod Maurizia Arrivabeneho není věc, kterou by rozhodl sám Louis Camilleri. Nový generální ředitel sice byl přímým nadřízeným šéfa týmu ve F1, ale o jeho nahrazení Mattiem Binottem rozhodli samotní majitelé.

Ferrari sice nechtěl přilévat olej do ohně, ale zmínka o snaze "zachovat technickou kontinuitu týmu" se nejspíš dá vyložit pouze tak, že pokud by na svém místě zůstal Arrivabene, technické oddělení by se muselo rozloučit s Binottem, o kterého podle zákulisních informací měly velký zájem jiné týmy. O rozporech mezi Arrivabenem a Binottem během minulé sezony štěbetali i vrabci na střeše, ačkoli Arrivabene je popřel.

"Vše se odehrálo ještě před Vánocemi, ale z různých důvodů jsme se rozhodli nezveřejnit to hned," řekl Ferrari v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport. "Nechci zacházet do detailů, já do toho nakonec vidím pouze jako akcionář. Mohu pouze říci, že jsme mluvili mezi sebou a s Johnem Elkannem (předsedou správní rady) a jednali jsme výhradně v zájmu Ferrari. Chtěli jsme zachovat technickou kontinuitu, vyhnout se turbulencím ve strukturách Scuderie."

Otazník se měl vznášet i nad hlavou Louise Camilleriho, jenž byl do křesla ředitele Ferrari posazen narychlo po nečekaném úmrtí Sergia Marchionneho. Ferrari ale spekulace vyvrací: "Musíme mu dát čas, nechat ho pracovat. Jeho styl je nepochybně velmi odlišný od Marchionneho, ale také je unikátní a nenapodobitelný."