Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne předčasně aktivoval FanBoost

Vandoorne předčasně aktivoval FanBoost

Když závodník nezná předpisy

Nejenže je tým HWA jako jediný v šampionátu formule E bez bodu. Nováček na sebe navíc poutá pozornost různými pitoreskními maléry. Tentokrát se „vyznamenal“ Stoffel Vandoorne.

V Mexiku se mu nedařilo od samého začátku. V prvním kole se jeho auto dvakrát zastavilo a pokaždé musel resetovat systém. Není proto divu, že v mžiku měl ztrátu celého kola a tím pádem i po závodě.

Když byla e-prix po přerušení znovu restartována, hodlal si alespoň trochu spravit náladu. Zmáčkl proto tlačítko pro takzvaný FanBoost, tedy přídavek na výkonu, získaný na základě hlasování fanoušků.

Vandoorne se v Mexiku alespoň dostal do cíle

Jenže si neuvědomil, že sice uplynulo potřebných 22 minut od startu, ovšem do této lhůty se pochopitelně nezapočítala perioda, kdy vozy po červeném praporku stály na cílové rovince. To nebylo všechno. Použil totiž o padesát kilowatt více, než měl dovoleno. Takže jednak se nedobrovolně projel boxovou uličkou, jednak ještě inkasoval pětisekundovou penalizaci.

Neznám předpisy úplně přesně,“ podotkl Vandoorne, neuvědomuje si patrně v té chvíli, jakou si dělá ostudu. „Odehrálo se pár věcí mimo moji kontrolu. Je to frustrující.

Za pozitivum naopak považoval, že se on i jeho kolega Gary Paffett dostali do cíle a „ve slušném tempu“. Jak málo někdy stačí ke štěstí…