Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vergneho pořádně nadzvedl závod v Mexiku

Vergneho pořádně nadzvedl závod v Mexiku

Buď s tím něco udělají, nebo s tím praští

Jean-Éric Vergne si pozvolna získává pověst největšího kverulanta ve formuli E. Obhájci titulu to zatím moc nejde a vše vyvrcholilo při posledním podniku v Mexiku.

Jak známo, hned ve druhém kole se do zádi jeho vozu opřel Nélsinho Piquet, který potom spektakulárně havaroval. Francouz na rozdíl od něj mohl po opravě pokračovat, ovšem už bez naděje na úspěch. Zvláště, když se v dalším průběhu ocitl v hodinách po kontaktu tentokrát s Mitchem Evansem. Na jeho bodovém kontě se tak podruhé za sebou objevila nula.

Vergneho ovšem nejvíce nadzvedlo, že viník Piquet ušel jakémukoliv trestu. Penalizováni navíc nebyli ani ti soupeři, kteří pilota Techeetahu předjeli bezprostředně po střetu pod žlutými praporky. Hned po dojezdu se proto vydal na ředitelství závodu, kde žádal vysvětlení.

Trefil mě a otočil, přesto tahle kreatura z toho vyvázla bez postihu. Nejméně tři auta šla přede mě během fáze plné žluté, a zase nic. Další výtečník (míněn Evans) se prodral přede mě, minul šikanu a opřel se o mě – opět ticho po pěšině,“ ulevoval si frustrovaný závodník. „Tohle není žádný motorsport. Doufám, že s tím něco udělají, jinak tu nemám co pohledávat!“ 

Souboj Vergneho s Evansem v Mexiku skončil další kolizí

Hodně ostrá slova, v nichž je bohužel i dost pravdy. Vergne si ale nevšímá jen svých bolístek: „V kvalifikaci v Mexiku zablokoval Frijns D´Ambrosia takovým způsobem, že ten skončil poslední. Viník se ale jen posunul o tři místa na roštu zpátky. Tak to já příště udělám totéž svému největšímu konkurentovi – za ty tři fleky mně to stojí.

A pokud jde o v úvodu zmiňovanou misi ke sportovním komisařům, ani ta nedopadla: „Udělali si svoji práci, napsali hlášení a tím pro ně bylo všechno v pořádku. Jejich verdikty ale podle mě nedávají žádný smysl.