Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes v Ženevě poprvé ukáže vůz pro příští sezonu

Mercedes v Ženevě poprvé ukáže vůz pro příští sezonu

Ve skutečnosti ale bude vypadat jinak

Ženevský autosalon je i vhodnou platformou pro prezentaci závodních vozů. Mercedes proto na něm poprvé ukazuje, jak budou vypadat jeho monoposty pro formuli E.

Vůz ponese název EQ Silver Arrow 01. Představí se ovšem zatím ve zbarvení, v němž se s největší pravděpodobností nepostaví na start úvodního podniku ročníku 2019/20. Nese také ostatně označení Teaser. Definitivní podoba designu bude k vidění patrně až po prázdninách.

V závodech bude elektrický monopost Mercedesu vypadat jinak

Je to takový předkrm, upoutávka na první elektrickou formuli Mercedesu,“ prohlásil šéfdesigner Daimleru Gorden Wagener. „Modré akcenty a subtilní kontrast matu a lesku ve spojení s hvězdným motivem na zádi navozují dojem luxusu v tomto druhu motorsportu.

Tímto okamžikem oficiálně začíná horká fáze naší přípravy na vstup do šampionátu,“ nechal se slyšet sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff. „Samozřejmě na tomto projektu pracujeme už delší dobu, ale až teď ukážeme výsledek našeho snažení veřejně. Myslím, že všem pak bude jasné, jak vážně účast ve formuli E bereme. Je to pro nás úplně nové pole působnosti. Ale těšíme se na tuto výzvu.