Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Londýně se bude závodit pod střechou

V Londýně se bude závodit pod střechou

Do britské metropole se šampionát vrací po čtyřech letech

Londýn slaví návrat do kalendáře formule E. E-prix v britské metropoli se pojede jako závěrečný podnik ročníku 2019/20 a trať zčásti povede pod střechou! Už je znám i přesný termín – 25. a 26. července 2020, z čehož vyplývá, že půjde o dvojzávod.

Promotérovi Alejandru Agagovi se podařilo vyjednat, že bezhlučné a také bezemisní monoposty budou projíždět výstavními halami ve čtvrti Docklands. Okruh o délce 2,4 kilometru bude vytýčen v přístavní části města, čímž by měl být eliminován prvek, který zapříčinil předčasné ukončení předchozí smlouvy o pořádání. 

Do Battersea Parku se už formule E nevrátí

Ta byla sice při vzniku šampionátu uzavřena na pět let, ale už po odjetí dvou závodů se obyvatelé v okolí Battersea Parku vzbouřili. Nyní vybraná administrativně-obchodní zóna podobné nebezpečí neskrývá.

Agag tak v Albionu dosáhl dalšího úspěchu poté, co formuli E protlačil na veřejnoprávní stanici BBC. „Po nedobrovolném odchodu v roce 2016 jsme nikdy nevzdali úsilí vrátit se. Fanouškovská komunita na ostrovech neustále roste a tohle bude pro ni obrovský svátek,“ netajil se svým nadšením. 

Trať pro závod v roce 2020

Závodníci odstartují v krytých prostorách Exhibition Center London (kde se konaly i některé soutěže olympijských her v roce 2012) a bude je čekat 23 zatáček, vytýčených na rozlehlých plochách přístavního terminálu. „Díky formuli E znovu dokážeme, jak všestranně využitelný je náš areál,“ uvedl šéf výstaviště Jeremy Rees a současně zdůraznil, že toto řešení podstatně omezí nutný zábor komunikací.