Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mortara definitivně zaplašil stíny minulosti

Mortara definitivně zaplašil stíny minulosti

Wolffová: Vítězství je prostě vítězství

Loni Edoardu Mortarovi vrtkavý osud triumf v Hong Kongu vzal. Tři kola před cílem se na vedoucí pozici v zatáčce číslo dvě roztočil a bylo po nadějích.

Letos mu Štěstěna ukázala příznivou tvář. Na úplně stejném místě, jen tentokrát dvě kola před šachovnicí se střetli před ním jedoucí Andre Lotterer a Sam Bird. Prvně jmenovaný dokulhal s defektem poslední, druhý vyfasoval za nebezpečný manévr pětisekundový trest. A pilot Venturi náhle ze třetí příčky poskočil na první.

Pravdou je, že oběma svým soupeřům předtím nestačil a za normálních okolností by bral nejspíše bronz. Na to se ale historie neptá.

Vítězství je prostě vítězství,“ má v této věci jasno šéfka monacké stáje Susie Wolffová. „Edo byl ve správné chvíli na správném místě. Ano, profitoval z problémů druhých, ale jsme určitě na správné cestě.“

Venturi slavilo v Hong Kongu první vítězství ve formuli E

Přitaká jí i sám hlavní hrdina: „Neustále vylepšujeme auto. Pořád. Nejsme ještě absolutní špička, to dobře víme, ale blížíme se. Zatím jsou ovšem jiní rychlejší.

Pro dvaatřicetiletého Švýcara, vlastnícího i italské občanství, je však nejdůležitější, že definitivně zaplašil stíny minulosti. „Určitě jsem se z loňska poučil. Tehdy jsme si mysleli, že už to máme v kapse a to asi byla ta největší chyba,“ přiznává.